Kiista bussikuljettajan potkuista johti lakkoihin

Pohjolan liikenteen lakkoilu aiheutti aikataulumuutoksia ja peruttuja vuoroja pääkaupunkiseudun liikenteeseen torstaina 4.lokakuuta 2018. Esimerkiksi Helsingin aamuvuoroista ajettiin vain noin 40 prosenttia ja monia linjoja jätettiin kokonaan ajamatta. Suurinta päänvaivaa lakkoilu aiheutti Espoossa ja Helsingissä. Pohjolan Liikenteen bussit Kirkkonummelle, Sipooseen ja Tuusulaan liikennöivät kuitenkin normaalisti.

Asiasta uutisoiva MTV kokosi lisätietoa tapauksesta nettisivuilleen. HSL:n viestinnän asiantuntija Tapio Tolmunen kertoi, että lakkoilu olisi vaikuttanut lähes 60 000 matkustajan aikatauluihin. Matkustajia kehotettiin käyttämään metroa sekä junaliikennettä, jonne lakko ei iskenyt, sekä hyödyntämään vaihtoehtoisia bussilinjoja. Monien matkustajien kärsivällisyys oli koetuksella, mutta lakon kulku sujui odotetusti ja liikenne oli torstaiaamuna rauhallinen.

Lakkoilun taustalla oli varsin erikoislaatuinen tapaus. Pohjolan Liikenne kommentoi, että lakon takana olivat työntekijöiden vaatimukset kumota heidän kollegansa työsuhteen purkaminen. Pohjolan Liikenne lisäsi, että syy työsuhteen irtisanomiseen oli välikohtaus matkustajan kanssa. Yhtiön toimitusjohtaja Heikki Alanko ihmetteli suuresti bussikuljettajien lakkoa, sillä irtisanottu kuljettaja oli valvontakameroiden mukaan pahoinpidellyt asiakasta. Alanko ei ymmärtänyt, miksi henkilökunta oli lähtenyt puolustamaan työntekijää, joka aggressiivisella käytöksellään oli aiheuttanut vaaratilanteen Pohjolan Liikenteen asiakkaalle.

Varapääluottamusmies Niko Lehtimäki puolustaa lakkoilevan henkilöstön motiiveja ja lisäsi, ettei lakon tarkoituksena ollut väkivallan puolesta puhuminen. Lehtimäen mukaan työnantaja oli tulkinnut tapahtuman kulun valvontakameran tarjoamien todisteiden perusteella eri tavoin kuin työntekijät. Irtisanotun työntekijän työsuhteen purku oli Lehtimäen mielestä perusteeton ja hätiköity päätös.

Lehtimäki paljasti, että tapauksesta oli sovittu suullisesti työnantajan kanssa niin, ettei sitä tuotaisi julkisuuteen. Espoon Matinkylässä tapahtunut välikohtaus on kuitenkin ollut näkyvästi julkisuudessa eri medialähteissä. Toimitusjohtaja Alanko kumosi väitteet ja lisäsi, että linja-autoliikenteen lakkoilu on tuhansia pääkaupunkiseudulla asuvia ihmisiä koskettava asia, minkä vuoksi sitä on mahdotonta jättää kommentoimatta. Alanko vahvisti myös, että yrityksen henkilöstöasiat yritetään aina pitää yrityksen sisällä, mutta ei ymmärtänyt, missä vaiheessa henkilöstöpuolelle oli syntynyt käsitys suullisen sopimuksen rikkomisesta.

Varapääluottamusmiehen mukaan lakkoilussa ei ollut pelkästään syynä Pohjolan Liikenteen työntekijän hätiköity irtisanominen. Lakkoilulla bussikuskit halusivat osoittaa laajempaa tukea vaativia asiakaspalvelutilanteita päivittäin kohtaaville työntekijöille. Bussikuskit palvelevat satoja matkustajia päivittäin, joiden joukkoon mahtuu myös hankalia asiakkaita ja heidän kohtaamisensa tapahtuu usein yksin ilman apuvoimia.