Lapin ainutlaatuinen eksotiikka lumoaa kävijänsä

Suomen Lappi tarjoaa niin turisteille kuin suomalaisillekin kävijöille omaleimaisia, erityisiä kokemuksia ja elämyksiä monin eri tavoin. Kansainvälisestikin erittäin arvostettuun Lappiin saapuu vierailijoita kaikkialta maailmasta, ja karun luonnon, mykistävän rauhan ja hiljaisuuden sekä uskomattomien maisemien yhdistelmä ei jätä ketään kylmäksi.

Jokainen vuodenaika antaa omat mausteensa Lapin lumolle

Lappi on mielekäs ja nautinnollinen matkakohde kaikkina vuodenaikoina. Kevät on hienoa vaellusaikaa, jolloin mäkäräiset eivät vielä ole kiusana, mutta sää on kuitenkin jo lämmennyt talven selän taituttua. Useat merkityt vaellusreitit houkuttelevat poluilleen patikoimaan, ja erämaatuvat tarjoavat maksuttomia yösijoja ja suojaa huonon sään sattuessa. Kesällä yöttömän yön aurinko ei laske lainkaan, mikä tuntuu ulkomaalaisista kävijöistä uskomattomalta, ja elämys painuu mieleen loppuelämäksi. Syksyllä huikaisevan kaunis ruska maalaa puut ja sytyttää luonnon kuin liekehtimään, mikä sekin on ensikertalaiselle erittäin hieno elämys. Talvi on kuitenkin monen mielestä se oikea ajankohta vierailla Lapissa, ja kokea samalla hiljaisten ja lumisten maisemien herkkä kauneus, koiravaljakkoajelut, revontulet sekä Joulupukin salamyhkäinen viehätysvoima. Samalla voi halutessaan nauttia Lapin monista hiihtokeskuksista tai hiihtää murtomaasuksilla merkitty reitti upeassa luonnossa.

Lapin matkailupalvelut tarjoavat jokaiselle jotakin

Erilaiset matkailupalvelut ovat monipuolistuneet viime vuosina merkittävästi, ja Lappiin suuntaava turisti voi varmasti olla tyytyväinen kokemukseensa, halusipa hän sitten yksinkertaista ja vähäeleistä rauhoittumista erämaassa, tai ylellistä ja laadukasta lomailua viiden tähden olosuhteissa. Monet kansainväliset kuuluisat maailmantähdet vierailevat Lapissa kaikessa hiljaisuudessa ja median ulottumattomissa, jolloin luksuslomien tarjoamiseen erikoistuneet yritykset toteuttavat vieraidensa kaikki toiveet, ja räätälöivät kullekin kävijälle uniikin lomapaketin toivotuista elementeistä. Esimerkiksi lasikattoisessa igluhotellissa yöpyminen pimeällä taivaalla leimuavien revontulien ja tähtitaivaan alla on elämys, jonka harva lomakohde voi asiakkailleen tarjota.

Monipuolisten yhteyksien ansiosta Lappiin on helppo tulla

Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta Lappiin on erittäin helppo matkustaa. Ivalon, Kittilän ja Rovaniemen lentoasemat vastaanottavat kymmeniä tuhansia turisteja vuosittain, ja lentäminen onkin ylivoimaisesti suosituin tapa saapua perille. Lentämisen lisäksi Lappiin pääsee myös junalla, bussilla tai omalla autolla. Kulkuyhteydet ovat nopeat, modernit ja suomalaiseen tyyliin sujuvat ja toimivat.