Lapin Korvatunturilta löytää joulupukin pajoineen ja tonttuineen

Joulupukki asuu Lapissa ja kyseinen maakunta kokonaisuudessaan on julistettu ihan oikeaksi joulumaaksi jo 1980-luvulla. Lappi on laajin, harvaan asutuin ja pohjoisin maakunta Suomessa. Korvatunturi sijaitsee Savukosken kunnassa ja se on 486 metriä korkea tunturi Lapin maakunnassa.

Korvatunturilla valmistaudutaan jouluun ympäri vuoden. Ajatuksen joulumaasta esitti ensimmäisen kerran Niilo Tarvajärvi jo 1960-luvulla. Santapark eli Joulupukin paja avautui marraskuussa 1998 ja paikalla kunniavieraana oli itse Niilo Tarvajärvi. Tarvantie, joka johtaa Joulupukin Pajakylästä suoraan Santaparkiin on nimetty Niilo Tarvajärven mukaan. Matkailija löytää Santapark-elämyspuistosta joulupukin työpajan, jäägallerian, joulunäyttelyn ja korkealuokkaisen multimediastudion.

Korvatunturi

Korvatunturi kuuluu Natura 2000 -luonnonsuojelualueeseen, joka tukee luonnon monimuotoisuutta ja turvaa sellaisten luontotyyppien ja lajien elinympäristöjä, jotka on erikseen mainittu Euroopan unionin luontodirektiivissä. Savukoskella sijaitsevalla Korvatunturilla asuu Joulupukki muorineen ja yli tuhat vakituisesti paikkakunnalla asuvaa asukasta sekä noin 12.000 upeaa poroa. Korvatunturilta löytyy myös huikeat silmiä ja aisteja hivelevät maisemat, kuten tunnetun ja pidetyn entisen presidenttimme mukaan nimetty kansallispuisto.

Urho Kekkosen kansallispuisto

Urho Kekkosen kansallispuisto on vaeltajien ja kaikkien päiväretkeilijöiden lumoava paratiisi. Alueen laajat aapasuot, sankat metsät ja pyöreälakiset tunturit suorastaan kutsuvat liikkumaan ja nauttimaan ainutkertaisen ja aidon erämaan tunnelmasta. Koilliskaira, jossa Urho Kekkosen kansallispuisto sijaitsee, on läntisen Eurooppamme viimeisiä aitoja erämaa-alueita. Kyseinen kansallispuisto on perustettu vuonna 1983.

Maisemat

Kansallispuiston alueella sijaitsevat kaikki Metsä-Lapin kauneimmat maisemat ja aito luonto, joka ottaa matkailijan lämpimästi tervetulleena vastaan. Tuntureilla kasvavat lumoavan komeat jäkäläkankaat ja Nuorttin kurulaakso viestii mahtavaa luonnon rehevyyttä.

Eläimet

Ihastuttava kansallispuisto on erämaassa asuvan eläimistömme ainutlaatuisia turvapaikkoja. Alueella voi ihastella ahmoja, karhuja, kettuja, poroja, jäniksiä, hirviä ja Venäjältä tulleen sudenkin voi toisinaan puistossa havaita. Taivaalla voit havaita myös lumoavan maakotkan, joka on todella upea näky. Lapin erämaan kimmeltävissä vesissä matkailija voi tavata myös taidokkaan uimamaisterin eli nopealiikkeisen saukon.

Retkeily

Kansallispuistossa on upeat mahdollisuudet luontoretkeilyyn kaikkina vuodenaikoina. Valokuvausta harrastava retkeilijä saa alueelta varmasti elämänsä hienoimpia luontokuvia. Mikä onkaan mielelle ja keholle sen rentouttavampaa kuin puhdas luonto iloisine linnunlauluineen. Saariselän-Kiilopään alueella löytyy nähtävää kaikkina vuodenaikoina. Kesäreittejä ja talvea varten upeita, huollettuja latuja löytyy alueelta noin 250 kilometrin verran.